Bæredygtighed

Vi tror på bæreddygtig udvikling for
Mennesker – Samfund – Miljø

Jobb3


forest-sunbeams-trees-sunlight-70365-e1702971005687-490x1024

Vi producerer, sælger og distribuerer vores produkter gennem vores interne værdier “Samarbejde, Ærlighed, Respekt og Tryghed”. For at kunne drive virksomheden er det vigtig for Nordic Door at have en bæredygtig forretningsgang som respekterer mennesker, samfund og miljø.

Med en historie som strækker sig tilbage til 1970’erne, har Nordic Door et godt og traditionsrigt fundament at bygge videre på. Det har stor betydning for Nordic Doors overordnede mål, at have en positiv udvikling i samfundet, som vi er en del af.PEFC

PNFCSom Norges største dørproducent med en produktion på 100.000 døre om året er vi afhængige af råvarer fra naturen for at kunne producere døre af høj kvalitet. Derfor arbejder vi løbende på at finde bæredygtige produktionsmetoder for at reducere vores udledning af drivhusgasser. At vi er meget afhængige af råvarer fra naturen gør os også til et stolt medlem af den internationale organisation PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification). Organisationen arbejder for at fremme bæredygtigt skovbrug, og det faktum, at vi er medlem af PEFC, vil betyde, at vi er certificeret til at udøve bæredygtigt skovbrug.

Vi følger derfor PEFCs standarder for skovdrift og retter fokus især mod deres krav til særlige miljøværdier. Sidstnævnte handler om, hvordan skovdriften sikrer, at fremtidens skov er i god stand, og at der tages hensyn til biologisk mangfoldighed, kulturhistoriske værdier og værdier relateret til friluftsliv og oplevelse. Skovejeren har derfor ansvaret for, at de, der udfører arbejde i skoven, har kendskab til skovens kendte kulturminder og miljøværdier.

Læs mere her om den norske PEFC Forest Standard og deres 30 krav, der beskriver, hvordan skovejeren skal forvalte og drive skoven.
Vand- og plantebaseret maling

Nevlunghavn-Etterbilder-TMM-02002-scaled-e1705496117813-1024x654Nordic Door anvender en maling, der er plante- og vandbaseret. Det er for at sikre en større miljøvenlighed og for at reducere produktion af farligt affald. Malingen har også et af de laveste CO2-aftryk på markedet, hvilket fører vores forretning mod en mere CO2-neutral fremtid.  Halvdelen af de døre, vi producerer er malede døre, hvilket gør det ekstra vigtigt, at malingen er sund og derved sikrere for vore kunder, medarbejdere og miljøet.
Grønt Punkt

Gront-punktVi er medlem af Grønt Punkt som henviser til producentansvar hos et godkendt returfirma. Grønt Punkt Norge administrerer producentansvarsordningen for returvirksomhederne Plastretur, Norsk Returkartong, Norsk Metallgjenvinning, Norsk Resy, Sirkel Glass og Treretur.
Miljøfyrtårn

main large-9-1024x1024

Som godkendt Miljøfyrtårn-virksomhed har vi indtil videre taget vigtige skridt på vejen mod en grøn og bæredygtig fremtid.

Hos Nordic Door er vi optaget af bæredygtighed og arbejder løbende på at reducere vores udledning af drivhusgasser.

Nu vil vi arbejde videre med at opnå blandt andet grønnere indkøb, lavere energiforbrug, smartere transport, mindre affald og et bedre arbejdsmiljø.


Læs mere om Miljøfyrtårnet.

Se vores Miljøfyrtårn scertifikatEPD

Skogbilde-scaled-e1705479106115-807x1024I vores forpligtelse til en grønnere fremtid ligger nøglen til bevidst forbrug og ansvarlig produktion. Vi er stolte af vores EPD (Environmental Product Declaration) certifikater, og de spiller en stor rolle, især for os produktionsvirksomheder!

EPD er ikke kun en samling af tal og grafer; der er også ansvar og en fortælling, der dokumenterer hvert kapitel af et produkts liv. Fra dets tidlige begyndelse som råmateriale, gennem produktionsprocessen, til dets endelige rolle i vores liv, fortæller EPD historien om et produkt med dets miljømæssige fodaftryk som hovedpersonen. Den fortæller også historien om et bæredygtigt samarbejde mellem industri og miljø, en synergi, der giver liv til ansvarlige valg og sundere økosystemer. Hvert tal i en EPD er en invitation til innovation, en påmindelse om, at vi kan gøre det bedre ved at skabe produkter, der respekterer naturen og giver en bedre fremtid for kommende generationer. Se vores EPD’er herBæredygtighedsstrategi

w-fTezlcgHC64-unsplash-scaled-e1702970693877-515x1024

Vi i Nordic Door vil arbejde mere strategisk med bæredygtighed for at sikre en bæredygtig fremtid for os selv og fremtidige generationer. Vi vil reducere vores miljøpåvirkning, øge vores sociale påvirkning og forbedre vores ledelse af virksomheden. Vi vil arbejde sammen med vores samarbejdspartnere for at sikre, at vi tager hensyn til deres synspunkter og behov, definerer relevante bæredygtighedsmål for virksomheden, implementerer de nødvendige tiltag for at nå disse mål, evaluerer resultaterne og justerer vores strategi efter behov.

Vi håber, at vores indsats vil bidrage til en mere bæredygtig fremtid for alle.

Læs her om vores bæredygtighedsstrategi som består af vores prioriterede bæredygtighedsmål og vores specifikke bæredygtighedstiltag.


Se vores GodkendelserEr der andet du leder efter?

Kontakt os så hjælper vi dig.